Tuesday, October 14, 2014

две добри новини


     Първата добра новина е, че по линия 120 на столичния градски транспорт вече се движат нови, големи, удобни и чисти автобуси. Съвсем до скоро по тази линия се движеха едни "Чавдар"-и - очукани и грохнали, влезли в движение още през 70-те години на миналия век. Най-новите автобуси се движат тихо, леко и безшумно - сякаш не пътуваш в автобус.



     Другата добра новина е, че ни чакат още доста такива благинки, които ще усладят градския ни бит, защото догодина по това време ще има избори за местна власт, а сигурно най-късно тогава ще има и предсрочни парламентарни за пореден път... Ще ни ухажват дотогава с малко повече грижи за общностния ни живот и бит, защото иначе отвращението на хората от политическата класа ще достигне и ще премине отвъд критични стойности, като най-невинното следствие от това ще е, че избирателната активност ще падне под 20 процента.               Както стана на предишните местни избори: сегашната кметица на София беше избрана на балотаж с по-малко от 20 процента от гласовете на софиянци.

Обаче ще си позволя и да си помечтая за още битови подобрения в столичния град: щом ще се опитват да ни прикоткат, че освен жители, да бъдем и активни граждани и гласоподаватели, столичните общинари да поразвържат малко добре натъпканата кесия на общината с еврофондове и най-после да се погрижат и за двете спирки на "Хладилника" за витошките автобуси, които продължават да са в окаяно състояние.

       Честит празник на Преподобна Петка Търновска на всички!

No comments: